#
ul. Piotrkowska 53k 26-300 Opoczno (+48) 44 711 16 55 info@hurompolska.pl

Pytania dotyczące soków

Szukasz odpowiedniej wyciskarki wolnoobrotowej? Być może zainteresuje Cię nasza oferta...

HUROM H200 ALL IN ONE 2 590,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM H100S 1 990,00 zł Dodaj do koszyka
HUROM HWS PRO 4 990,00 Dodaj do koszyka

Na moją skrzynkę mailową trafia wiele pytań dotyczących soków. Podsumowując. Sokowanie jest nie tylko dobre dla Ciebie, ale jest to pyszny sposób na spożywanie bardzo potrzebnych witamin i wartości odżywczych, które są niezbędne dla zdrowego i produktywnego stylu życia. Spójrzcie na niektóre z pytań i odpowiedzi poniżej.

Dla tych, którzy rozważają sokowanie jako część ich codziennej diety, oto kilka najczęściej zadawanych pytań dotyczących sokowania:

1. Jakie są korzyści z picia soków?

Jednym z najczęściej zadawanych mi pytań dotyczących soków jest "jakie są korzyści z picia soków"? Sokowanie to doskonały sposób na zwiększenie ogólnego spożycia witamin i minerałów. Sokowanie w domu oznacza, że możesz cieszyć się odżywczymi zaletami świeżych owoców i warzyw sezonowych. Może służyć jako narzędzie do utraty wagi, zwiększyć energię i poprawić ogólne samopoczucie.

2. Dlaczego nie możemy po prostu jeść naszych owoców i warzyw w przeciwieństwie do soków?

Jest to jedno z najpopularniejszych pytań dotyczących soków, jakie mi zadają. Pomyślmy o tym w ten sposób: Świeżo wyciskane soki są pełne cennych witamin, minerałów, enzymów, kwasów tłuszczowych i aminokwasów wśród innych cennych składników odżywczych. Nasze ciało nie jest w stanie przyswoić i odpowiednio strawić takiej ilości witamin, jakiej potrzebuje, ponieważ nie jest łatwo zjeść 5 funtów produktów, ale można je wypić! Sok wymaga minimalnej ilości energii do strawienia, a mimo to jest skoncentrowanym pożywieniem w najczystszej postaci. Nie tylko to, to smakuje świetnie!

3. Jakie są podstawowe rzeczy, które muszę wiedzieć, aby zacząć?

Dostaję pytania dotyczące soków, jak zacząć, podstawowe wskazówki i pytania dotyczące przygotowania soków.

  • Używaj produktów organicznych, kiedy tylko jest to możliwe
  • Dokładnie myj wszystkie produkty
  • Usuń wszystkie duże pestki, np. z brzoskwiń, moreli itp. przed przystąpieniem do sokowania. Niektóre pestki, takie jak winogrona, cytryny, limonki i melony są w porządku.
  • W przypadku większości warzyw uwzględnij łodygi, ale usuń wierzchołki z marchewki.
  • Banany i awokado nie mogą być umieszczane w sokowirówce ze względu na niską zawartość wody. Dobrym pomysłem jest wyciśnięcie najpierw soku z pozostałych owoców, a następnie przełożenie ich do blendera i dodanie w razie potrzeby.
  • Pomarańcze i grejpfruty należy obierać ze skórki, ponieważ są gorzkie i nie powinny być spożywane w dużych ilościach. Inne produkty, których nie można spożywać w soku: zielona marchew, nasiona jabłek, skórki papai i dziki pasternak.

4. Kiedy najlepiej pić soki?

Badania wykazały, że najlepszą porą dnia na picie soku jest poranek na pusty żołądek, aby składniki odżywcze mogły się łatwo wchłonąć. Odczekaj co najmniej dziesięć minut zanim zjesz jakikolwiek inny posiłek. Oczywiście, możesz pić soki o każdej porze dnia.

5. Jestem cały czas zmęczony. Czy sokowanie mi pomoże?

Niski poziom energii jest wynikiem diety ubogiej w witaminy. Zbilansowana dieta dostarcza nam enzymów trawiennych, których nasz organizm potrzebuje do wytworzenia energii z pożywienia. Jeśli masz dietę bogatą w przetworzoną żywność, sokowanie jest dobrym sposobem na dostarczenie witamin i minerałów do organizmu. Zacznij od świeżej szklanki rano dziesięć minut przed jedzeniem. Rozważ poniższy przepis, aby zwiększyć swoją energię:

  • 1 łodyga brokułów
  • 2 średnie marchewki
  • 1 jabłko
  • 2 gałązki pietruszki
  • Wyciśnij razem sok i dobrze wymieszaj.

Mam nadzieję, że odpowiedziałam na niektóre z Twoich pytań dotyczących soków. Jak zawsze, nie krępuj się napisać do mnie maila z każdym pytaniem dotyczącym soków. Dzięki!

#