Szukasz odpowiedniej wyciskarki wolnoobrotowej? Być może zainteresuje Cię nasza oferta...
Bonnie Mulligan - Apr 06, 2020
Piñabar: Czynnik zabawy ze świeżymi owocami
W okresie kwarantanny i działań zapobiegających rozprzestrzenianiu się wirusa corona, obserwujemy zwiększone zainteresowanie kwestiami sanitarnymi i bezpieczeństwem żywności.
W Dutch Food Technology, od momentu wprowadzenia na rynek Piñabara, zainwestowaliśmy wiele środków w uzyskanie odpowiednich certyfikatów bezpieczeństwa żywności i zdrowia. W szczególności jest to certyfikat NSF Food Safety Certification.
Standardy certyfikacji NSF odnoszą się do trzech aspektów, z których wszystkie oparte są na wymaganiach kodeksu żywnościowego amerykańskiej Agencji Żywności i Leków (FDA), obejmując aspekty higieniczne wszystkich urządzeń spożywczych w kuchni, punktach sprzedaży detalicznej, zakładach gastronomicznych i wszystkich innych miejscach, w których przechowuje się, przygotowuje i podaje żywność.
Obejmują one
: - przydatność materiałów mających bezpośredni kontakt z żywnością-
konstrukcję sprzętu, w szczególności w odniesieniu do jego czystości -
działanie sprzętu pod względem zagrożeń dla zdrowia (np. temperaturę).
Coroczne niezapowiedziane audyty weryfikujące Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) oraz identyfikowalność stosowanych materiałów i składników gwarantują, że produkty nadal spełniają wymagania.
Bezpieczeństwo żywności PiñabarDzięki uzyskaniu
certyfikatu NSF jesteśmy pewni, że nasze ananasowe doświadczenia są bezpieczną inwestycją dla sklepów detalicznych. Łatwość czyszczenia jest szczególnie ważna. Dzięki temu nasi klienci mogą codziennie korzystać z odkażonego urządzenia.
Bądźcie zdrowi!
Zobacz Piñabar w akcji.